Lozermeitocht

Zaal de Griffel
Ouwegemsestteenweg
90
Ouwegem (Kruisem) 9750
Belgium

07:00 - 15:00
6
10
15
21
30
€ 3.00
Zie startpunt in google maps

Uitslag

Nog niet beschikbaar

Rustposten

Afstanden

6 km

10 km

15 km

21 km

30 km

Huise

2,1

5,7

5,7

5,7

5,7

Huise

 

 

 

 

8,5

Lozer

 

 

4;6

4,6

4,6

Lozer

 

 

 

5,6

5,6

Rest

4.0

4,0

5,4

5,4

5,4

Werkelijke afstand

6,1

9,7

15,7

21,3

29,8

Parcours

Met onze 36ste Lozermeitocht starten we terug in Ouwegem, in zaal de Griffel. Onze parcoursbouwer Guy heeft terug zijn best gedaan, om ons een wandeling te voorzien, langs de vele rustige wandelpaadjes en wegen van de omliggende dorpen: Huise, Lede, Mullem en Lozer. Hoeveel dorpen je aandoet hangt uiteraard van de gekozen afstand.

 

Alle afstanden verlaten de startzaal naar links. We dwarsen de Ouwegemsesteenweg richting Wilgenpad. Bij de kruising met de Lindestraat, hebben wij een eerste splitsing. De kleinste afstand zal het pad, dat parallel loopt met de Wijngaardbeek, blijven volgen  naar onze rustpost het Gemeentecomplex in het centrum van Huise.

Met de  overige afstanden doorkruisen  we de omgeving van de Kolpaart, en via de Lange en de Korte Ast gaan we langs het kasteeldomein de Gerlache, beter bekend als Kasteel Den Ast. Zo bereiken wij de rustige en schilderachtige dorpskern van Mullem,  geklasseerd  als beschermd dorpsgezicht.

We wandelen verder langs het wachtbekken van de Rooigemse beekvallei, en  het Labeurpad richting Huise, waar we de rustpost   bereiken.

 

Na de rust verlaten alle afstanden de zaal richting Huisekoutermolen. Hier hebben we een tweede splitsing. Hier zal de grootste afstand  langs het Rolijnpad, het naburig dorp Lede aandoen. Lede ligt in de vallei van de Leedsebeek, ook Kasteelbeek genoemd. Deze beek vloeit naar de Leie. We maken een lus langs de landelijke wegen naar de Rooigemvallei, met zijn Rooigemsebeek die nabij Lede ontspringt en die uitmondt in de Schelde. Aan beide waterlopen, zijn wachtbekkens gekoppeld om bij hevige regenval  de lager gelegen gebieden te beschermen. Op onze tocht worden wij beloond met mooie uitzichten op het eerder bezochte Mullem en vervolgen mooie beelden van  Huise waar we voor een tweede maal de rustpost zullen aandoen.

 

Na het verlaten van  het gemeentecomplex in Huise zullen  kort na vorige splitsing, namelijk de 6 en de 10 km een kortere afstand nemen langs het gehucht Hoogboeregem. Om zo langs de Sint-Jan-Baptistkerk van Ouwegem, door het Meesterstraatje de startzaal te bereiken.

 

Met overige afstanden wandelen we richting Kasteel Della Faille d’Huyse van Lozer. Het kasteel ligt in een bosrijke omgeving van 13 ha groot, waaronder enkele grote vijvers. De bijgebouwen zijn omgebouwd tot B&B alsook vakantiewoningen en een evenementenzaal het Neerhof.

Hier nemen we de dubbele dreef langs de rand van het Lozerbos, richting de kerk van Lozer. Zo bereiken we het Parochiaal Centrum Della Faille voor een gezellige rustpauze.

 

Hier krijgen de twee grootste afstanden namelijk 21 en 30 km een  mooie

lus voorgeschoteld rond de waterhoek, met zijn ver gekend 44ha groot Lozerbos, eigendom van de voorgenoemde familie die het Kasteel bewoond. Waarna ze terug aansluiten bij de 15 km, om langs de rustige wegen en wegeltjes, van de omgeving van de Lozerbeek. Het gehucht Weehage met de Wallebeek en Plankbeek, terug de startzaal te bereiken.

 

Lozerbos dreef

 

We hopen dat jullie zullen genieten van deze prachtige tocht. We kijken nu al uit om jullie te ontmoeten op onze  Mega-Sloebertocht op vrijdag 7 juni of op de 39ste Sloebertocht op zaterdag 8 juni. Tot dan.