18e Scheldevalleitocht (2022)

Opgelet, wegens verkeersomstandigheden laatsklaps de startplaats gewijzigd naar : Trefpunt t Eiland Sportdreef 3 Gavere

Basischool
Trefpunt t Eiland Sportdreef 3
Dikkelvenne (Gavere) 9890
Belgium

07:00 - 15:00
6.9
10.6
16.0
21.7
30.9
€ 2.00
Zie startpunt in google maps

Parcours

Omdat de voetbalkantine te Vurste niet mee ter beschikking wordt gesteld verhuizen we dit jaar naar de vrije basisschool in Dikkelvenne.

Deze startplaats is geen onbekende voor ons want ze werd al meerdere malen gebruikt door ons en door andere clubs als rustpost of als startplaats.

6 km (effectief 6,9 km)

Na de Nijverheidsstraat slaan we de Diepestraat in en volgen deze tot aan café De Rotse. Daarna stappen we via de  Sint Christianastraat naar de Rotsestraat. Deze gaat over in het Hofmeerpad. Dit mooie pad volgen we tot aan de rustpost: de vroegere voetbalkantine Gavere).

We hebben dan 3 km afgelegd.

Na de rustpost komen we via de Kasteeldreef aan het gemeentehuis waar we recht afslaan De Weverij in die overgaat in de Warandeklim.

Via een pad in  de Warande komen we in de Molenstraat die we dwarsen. Na 3,9 km bereiken we de aankomst in de Bossemstraat.

De bronafbeelding bekijken

Langs Hofmeersen en Heksenpasden

10 Km (effectief 10,6 km)

In het eerste deel stappen we lang de oude Schelde-arm tot aan de Scheldetragel. We volgen  de Scheldetragel tot aan het gekende door-steekje naar de Eikstraat. Aan café de Rotse vervoegen we de 6 km tot aan de rustpost. We hebben dan 5,7 km afgelegd.

Na de rustpost stappen we met de kortste afstand tot aan de containers in de Vluchtenboerstaat. We passeren de Kiem (therapeutisch programma voor druggebruikers en hun omgeving). We volgen de los tot aan de  achterzijde van de voetbalterreinen van Dikkelvenne

 

 

15 Km (effectief 16,0 km)

Na een korte afstand van 3,8 km komen we aan in de eerste rustpost in Gavere. Samen met de twee langste afstanden stappen we nu richting Vurste.

Na het verlaten van de Scheldetragel komen we in Semmerzake terecht. Via landelijke wegen komen we in de omgeving van het militair domein (bekende witte bol) en na 5,6 km bereiken we de tweede rustpost in de Borgwal te Vurste. De rustpost is onmiddellijk lings als je het domein Borgwal binnenkomt. Er blijft dan nog 6,6 km af te leggen en dit doen we samen met de stappers van de 21 en de 30 km.

 

Afbeeldingsresultaten voor borgwal vurste

 Kasteel Borgwal Vurste

Het kasteel van Borgwal is omringd met een muur van 1.700 meter lang. Binnen deze muren bouwde de Congregatie van de Broeders van Leifde verschillende paviljoenen voor huisvesting en begeleiding van volwassenen met een verstandelijke beperking.

 21 km (effectief 21,7 km) en 30 km (effectief 30,9 km)

 

Na de start slaan we links af richting Kasteelstraat. Na dit mooie ommetje komen we uiteindelijk bij de andere  afstanden terecht. We rusten dan even uit in de voetbalkantine te Gavere.

Samen met de 15 km komen we in de volgende rustpost in Vurste.

Dan volgt een korte maar mooie lus van 2,8 km in de omgeving van het domein Borgwal.

Voor de langste afstand volgt nu een flinke lus van meer dan 9 km. We passeren  het voetbalterrein van Vurste, onze vroegere startplaats. Als zij kort daarna voor de derde maal de rustpost Borgwal bereiken, blijft voor hen nog de resterende 6,6 km.

Tabel met afstanden Scheldevalleitocht

Afstanden 6 km 10 km 15 km 21 km 30 km
Voetbalkantine Gavere 3 5,7 3,8 6,7 6,7
Borgwal Vurste -- -- 5,6 5,6 5,6
Borgwal 2x -- -- -- 2,8 2,8
Borgwal 3x -- -- -- -- 9,2
Naar aankomst 3,9 4,9 6,6 6,6 6,6
Werkelijke afstand 6,9 10,6 16 21,7 30,9

We rekenen op prachtig wandelweer en vooral op uw talrijke aanwezigheid. In elk geval wensen we iedereen een schitterende wandeling toe.

 

                                      Parcoursmeester Lieven Catry