Adinkerke

Onze tweede  busreis van het  jaar brengt ons naar Adinkerke in de provincie West-Vlaanderen. Via de N60 en de E40 bedraagt de reisafstand van Zingem tot aan de startplaats ongeveer 104 km.

 

Adinkerke.

Adinkerke is een relatief klein dorp en een deelgemeente van de kustgemeente De Panne. Het dorp ligt in de Westhoek dicht bij de grens met Frankrijk.

Adinkerke ligt op een drietal kilometer van de kust aan het kanaal  Nieuwpoort-Duinkerke. Ten westen van de dorpskern, richting Frankrijk, ligt een duinengordel. De rest van het grondgebied is poldergrond.

De gemeente is vooral gericht op wonen. Vanwege zijn ligging dicht bij de grens vinden we er een groot aantal tabakswinkel en tankstations, die vooral geconcentreerd zijn rond het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke.

Naast enkele militaire kerkhoven is de bekendste bezienswaardigheid  het  pretpark Plopsaland De Panne, vroeger bekend als het Meli Park.

 

De Wandelclub: De duintrappers Westende (5008)

Koninklijke Wandelclub De Duintrappers Westende vzw: de oudste wandelclub van West-Vlaanderen, één van de oudste van ons land. De club werd opgericht in 1969 en was erbij toen in 1972 de West- en Oostvlaamse Wandelsportbond, de voorloper van VWJL, later Aktivia en tegenwoordig Wandelsport Vlaanderen, opgericht werd  Het is een club met 350 actieve leden en ze richten dit jaar 5 wandeltochten in.

De Picontocht

De Picontocht wordt nog steeds beschouwd als de mooiste wandeltocht aan onze kust ! Je kan er immers volop genieten van de natuur met onder andere het strand, het Calmeynbos, de duinenereservaten. Het Calmeynbos is een heerlijk bos van 66 hectare om te wandelen, fietsen, mountainbiken of paard te rijden. Dit duinenbos, gelegen op een boogscheut van de Vlaamse kust, herbergt een divers dieren- en plantenrijk. Voor wie zee en bos wil combineren, is dit een ideale bestemming! Wie in de zomer wat schaduw wil opzoeken kan naar hartenlust wandelen in dit gevarieerd bosgebied. Oosthoekduinen is een natuur-gebied van 80 ha en wordt beheerd door het Agentschap voor Natuur en  bos. 

De Oosthoekduinen en het Calmeynbos zijn samen goed voor bijna 150 ha duin- en bosgebied.  

 

Startplaats: De Ruimte, Dorpsstraat 24 , Adinkerke

Afstanden:   6-12-15-18-25 km

 

Wil je genieten van een prachtige wandeltocht  in het grootste duinen-gebied aan  de Belgische kust ? Deze picontocht is een aanrader voor iedereen. Geniet ook van een heerlijke picon, een heel lekkere drank. Schrijf je zo snel mogelijk in bij Linda De Smet. Betaal zo rap mogelijk want pas dan ben je echt  ingeschreven !

Thumbnail
Date
Adres

dorpstraat 24
8660 Adinkerke

Prijs
€ 12.00
Vertrek
07:30
Aankomst
18;00
Inschrijven

Linda De Smet, (lindads6@hotmail.com)

Prijs per persoon:  € 12,00 inschrijfgeld inbegrepen.

Kinderen 6 – 12 jaar:  € 4,00  onder de 6 jaar: gratis

vanaf  4°  persoon gratis.

Bankrekening Scheldestappers: BE15 0688 9707 5730

Vertrekplaats: Gemeentehuis te 9750 Zingem