Voorwoord mei 2023

Voorwoord

scheldestappersslogo.gif                                Beste Sloebers,                                 

 

Na de barslechte start in januari als gevolg van de hevige regenval, hadden we eind maart meer geluk. Het was een prachtige lentedag. Je moet veel geluk hebben met het weer want het was de enige mooie dag in die week. Met 1227 stappers waren we zeer tevreden en onze medewerkers hebben hun best mogen doen. Gelukkig zijn ze altijd paraat.

 

Met dit optimisme pakken we de volgende drukke periode aan. Op zaterdag  6 mei krijgen we al onze 35te Lozermeitocht. De parcoursbeschrijving vind je verder in dit Stapperke. Het was wel even zoeken naar de juiste  startplaats Uiteindelijk starten we in Huise en onze parcoursbouwers hebben er iets mooi van gemaakt. We rekenen op uw massale aanwezigheid.

 

Gemeentecomplex Huise is klaar: “In ons derde gemeentehuis zullen de  verenigingen zich ook thuis voelen” | Kruisem | hln.be

                                          Startplaats gemeentecomplex Huise

Onze derde busreis heeft reeds plaats op zondag  14 mei. We trekken naar Mol in de provincie Antwerpen. Zeker de moeite om mee te maken

Op zaterdag 20 mei krijgen alle clubleden de gelegenheid om de Sloebertocht in te wandelen met de keuze tussen 10 of 22 km. Zo krijgen de talrijke medewerkers op de Sloebertocht ook de kans om eens te proeven van onze bekendste wandeltocht. Dezelfde dag heeft bovendien onze traditionele barbecue plaats ten huize Marie-Louise in Heurne. Dit is enkel voor degenen die de inwandeling meedoen en ook helpen op de Sloebertocht zelf. Schrijf je voor 15 mei in bij Linda De Smet. Tel. 0473 66 57 59.  Zoals altijd wordt het een heel gezellige avond.

Sloebertocht3Een van de absolute hoogtepunten van het wandeljaar is onze fameuze Sloebertocht op de tweede zaterdag van juni. Deze tocht is in gans Vlaanderen bekend en is het uithangbord van onze club.  Dit jaar zijn we al aan de 38ste editie toe. Er zijn weinig lange afstandswandelingen die meer deelnemers lokken dan onze Sloebertocht. Zorg dat  je er ook bij bent.

Onze parcoursbouwer Clement zorgde zoals altijd voor een schitterend parcours.  Met mooi zomerweer wordt dat opnieuw een groot succes.

Vergeet ook onze gezellige avondwandelingen niet. Dit jaar wordt het parcours opgebouwd door onze leden, waarvoor hartelijk dank.

Op woensdag 17 mei starten we in Zingem en zorgde Kristof Vermeulen voor een mooie uitstap. Op woensdag 21 juni bezorgt Johan Detavernier ons een mooie avond in Astene. Dit is de ideale gelegenheid om uw clubmakkers beter te leren kennen. We stappen in groep aan een gezellig babbeltempo. Meer informatie vind je in de voorkeurkalender.

Het is ook de periode voor de communie- en lentefeesten. We wensen de betrokken leden en hun kinderen of kleinkinderen hartelijk proficiat met dit heuglijke gebeuren. Feest er maar eens ferm op los. Na enkele fikse wandelingen ben je weer helemaal fit.

We wensen onze leden die tijdens de afgelopen periode een geliefde hebben verloren veel sterkte toe. Voor onze wandelvrienden, die wegens ziekte verstek moesten geven, hopen wij dat zij zo vlug mogelijk fit zijn. We hopen op mooi lenteweer, de natuur is dan op haar mooist en alleszins de moeite om zo veel mogelijk de wandelschoenen aan te trekken.

We staan voor de mooiste maar ook voor de drukste periode van het jaar. Ons bestuur is er klaar voor en we rekenen terug op de bereidwillige medewerking van heel wat van onze leden.  We gaan zeker opnieuw veel plezier beleven. We hopen ook dat onze meer dan 300 leden op vele wandeltochten zullen schitteren.  Jullie zijn in elk geval al goed bezig want in het clubklassement van afdeling 3 staan we vrij goed geklasseerd.

 

Tot  binnenkort.          

                                                                                                                                 Het Bestuur