Vigaal 2023-2024

Viggaaltochten: Reeks 1

 

image2.jpeg   

De vier Oost-Vlaamse wandelclubs organiseren in  het  winterseizoen  elk  2  wandeltochten.  Via  een afgestempelde spaarkaart,  krijg  je  een geschenk na  deelname  aan 1  wandeltocht bij  elk  van  de  4 inrichtende  wandelclubs.

 

Bij deelname aan de 8 wandeltochten ontvang je twee geschenken. Dit jaar kan je sparen voor 1 fles appelsap (75 cl) of 1 fles blond bier Augustijn (75 cl).  Neem je deel aan alle tochten dan bekom je twee geschenken

 

Vallei van de Oude Kale, Vinderhoute - Effen Weg vzwWe starten de eerste reeks van vier bij onze buren de Natuurvrienden Deinze op zaterdag 18 november in de sporthal van de deelgemeente Landegem.

We stappen in de vallei van de oude Kale langs vele veldwegen rond Landegem en Hanbeke.  Vorig jaar telden we 1.901 stappers Met 52 Sloebers waren we flink vertegenwoordigd.

 

Wandeling doorheen het Keigatbos Ursel (7,6 km) - Effen Weg vzw                                          

De tweede viggaaltocht, op zondag 28 november in Ursel is een organisatie van De Lachende Wandelaars’ uit Aalter.

We stappen langs rustige landelijke wegen die ons naar Drongengoedbos of het Keigatbos brengen.

 

 

Behoud het SchipdonkkanaalOp zondag 3 december is het de beurt aan de Reiger-stappers uit Vinderhoute met hun 41ste Sinterklaastocht te Merendree.  Sint-Niklaas telde in 2022 maar liefst 1352 deelnemers waarvan 34 Sloebers

eze natuurwandeling trekt door Landegem en Merendree en deels door de Kalevallei en langs het

 

Schipdonkkanaal. De langere afstanden trekken richting Drongen-Baarle.

 

Op zondag 10 december is het onze beurt.  Wij sluiten de  eerste reeks af in Zingem met de 42ste Bavotocht. Op onze laatste editie in 2022 kwamen 1.289 deelnemers opdagen.

De populairste routes in Zingem, Vlaams Gewest (België) | Wikiloc

Dat onze Sloebers  massaal aanwezig zullen zijn, daar twijfelen we niet aan. Vorig jaar telden we 116 Sloebers, onze trouwers medewerkers inbegrepen. Als het weer een beetje meevalt rekenen we terug op een mooie opkomst. De parcoursbouwers garanderen ons altijd een mooie tocht in de Zingemse Scheldemeersen  en omgeving. Ook in deze tijd van het jaar de moeite om te doen. Meer info vind je elders in dit Stapperke.     

 

De samenwerking tussen de wandelclubs verloopt prima. Het groot aantal deelnemers op elke viggaaltocht stemt iedereen tevreden ondanks de winterperiode. Ook voor de 37ste  editie hopen we op een nieuw succes. We rekenen opnieuw op een massale opkomst zoals de voorgaande jaren.

                                                Zorg dat je er ook bij bent.