Voorwoord november 2023

Voorwoord

Beste Sloebers,

Het einde van 2023 is in aantocht. We waren bij het begin van dit jaar er op gebrand om eindelijk nog eens onze 7 wandeltochten te kunnen organiseren. Helaas werden we nu getroffen door een bizarre en zeldzame gebeurtenis. Onze busreis op 27 augustus in Lier draaide uit op een fiasco en bijna op een echt drama.

Tijdens de Zimmertocht in Lier werden een aantal van onze Sloebers aangevallen door een zwerm boosaardige Europese hoornaars. Ons bestuurslid Guy was het grootste slachtoffer als gevolg van een allergische reactie. Een opname in het ziekenhuis was absoluut noodzakelijk. Hij verbleef er maar liefst 10 dagen !!

Vermits Guy en zijn gezin tot de onmisbare steunpilaren van onze wandeltochten behoren,  werd vrij vlug besloten om de Scheldevallei-tocht te annuleren. Een moeilijke beslissing amper een week voor onze wandeltocht. Het belangrijkste is dat Guy er ondertussen terug bovenop is. Het zal voor hem altijd een nare herinnering blijven !

Op onze Herfsttocht waren we alle ellende vergeten want met 1509 stappers in Zwalm was iedereen in de wolken !

Belangrijk!

Op zaterdag 2 december 2023 organiseren we onze traditionele ledenvernieuwings- dag.  Uw  lidkaart  2024 is vanaf dan onmiddellijk geldig. Bovendien zorgen wij terug voor een welkomstgeschenkje. We verwachten jullie vanaf 16.00 uur   massaal in zaal De Korenbloem op het Kerkplein te Zingem. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen zijn lidkaart zal vernieuwen want nergens is het beter dan bij de Scheldestappers ! Meer informatie over het nieuwe lidmaatschap vind je verder in dit Stapperke.

Lees dit eens aandachtig !

Het jaareinde blijft voor ons een vrij drukke periode. image2.jpeg We maken nog steeds deel uit van het sterk aanbevolen wandelcriterium van de “Viggaalvrienden”.  .

We rekenen er op dat ook de 37ste editie weer succesvol zal zijn. Ook onze 42steBavotocht  van zondag 10 december in Zingem vormt het slot  van de eerste reeks. Ook deze keer  verwachten we  een grote opkomst. Wees er ook bij !!  Verder in ons Stapperke vind je alle details van deze mooie tocht terug.

 

Ook in 2024 gaan we terug op reis met de bus. We zoeken terug enkele heel mooie bestemmingen. Meer details hierover in het eerste Stapperke van volgend jaar. Op  zaterdag 2 december op de dag van de ledenhernieuwing hopen we u ook al meer informatie te bezorgen.

 

Wij rekenen ook voor volgend jaar op alle Scheldestappers om er een prachtig jaar van te maken. Ons streefdoel is nog altijd  onveranderd: terug de kaap van 400 leden bereiken.

 

Aarzel niet om terug lid te worden. De talrijke voordelen vind je terug in dit nummer. Vermits de mutualiteit toch het grootste deel van uw lidgeld terugbetaalt, mag je geen moment twijfelen om uw lidmaatschap te hernieuwen. Maar vooral: wandelen blijft een gezonde en plezante bezigheid.  

 

Wij wensen u  en uw ganse familie alvast een gezellig eindejaar en een gezond en  formidabel 2024 met heel veel wandelplezier !

Op zaterdag 13 januari zetten we in Kruishoutem het nieuwe jaar in met onze eerste tocht van 2024.           Van harte welkom.

 

                                                                                   Het Bestuur.