Stapperke September - Oktober 2021

Beste Sloebers,                     

Ons eerste Stapperke van 2021. Het is niet normaal ! De reden is ondertussen door iedereen gekend. Twee jaar na elkaar werden volledig  ontregeld door de coronapandemie.

Eindelijk is er weer licht aan de tunnel.

Onze laatste georganiseerde wandeling dateert inmiddels al van 11 januari 2020. Met 3.819 deelnemers werden alle verwachtingen toen overtroffen. Het werd  ook een nieuw clubrecord. We hoopten toen op een fantastisch 2020. Helaas !!!

De eerste helft van dit jaar was al niet veel beter. Covid-19 bleef ons leven beheersen. Wandeltochten konden en mochten niet ingericht worden tot groot spijt van alle wandelaars.

De tweede helft van 2021 biedt ons toch wat meer perspectief. Sinds juli werden er al enkele wandeltochten georganiseerd. De geldende beperkingen en de onzekerheid zorgden er echter voor dat er toch nog veel tochten werden geannuleerd. Vanaf augustus lijkt de situatie gevoelig te verbeteren. Nochtans blijft het goed uitkijken want hier en daar zijn er nog wandeltochten die niet doorgaan.

Na meer dan anderhalf jaar organiseren we terug vanaf september met veel nieuwe moed. Op zaterdag 4 september starten we met onze 16de Scheldevalleitocht in Vurste met rustposten in Dikkelvenne en Melsen. We rekenen op uw massale aanwezigheid. Er was die dag grote concurrentie van Egmont Zottgem, die organiseerden ook ‘Vlaanderens Mooiste. Die tocht is echter geannuleerd en daar zijn we natuurlijk niet rouwig om. In Oost-Vlaanderen is het de enige wandeltocht. Mits wat goed weer kan dat een schitterende herstart worden.

Op zondag 24 oktober is er onze  herfsttocht in Zwalm. We hebben deze tocht een week moeten opschuiven omdat de zaal op 17 oktober bezet is. In de Walking 2021 klopt de datum dus niet.

Op zondag 12 december hopen we 2021 toch nog succesvol af te sluiten met onze 40ste Bavotocht in Zingem.

Bij deze herstart rekenen we natuurlijk terug op onze talrijke medewerkers. Ons succes is vooral aan hen te danken. Zonder al deze vrijwilligers kunnen we zelfs geen tocht inrichten. We zullen hen ook op het gepaste moment bedanken.

We hopen ons ledenaantal terug op het niveau te krijgen van voor de  coronapandemie. We hebben er alle vertrouwen in dat de Scheldestappers trouw blijven aan hun club. Eens Scheldestapper altijd Scheldestapper. Eens Sloeber, altijd Sloeber !

Veel wandelclubs hebben het moeilijk om de draad opnieuw op te nemen. Sommige zijn er al mee gestopt, o.a. De Chatons uit Ronse en Klavertje Vier uit Wortegem. Andere hebben dit jaar zelfs geen tochten ingericht zoals de Everbeekse Wandeltochten.

Wij laten ons niet ontmoedigen maar zetten door.

Tot slot wensen we alle leden die tijdens de voorbije periode  iemand uit hun familie of kennissenkring hebben verloren veel sterkte toe. Voor de Scheldestappers die getroffen werden door een ziekte duimen wij voor  een spoedig herstel zodat zij zo snel mogelijk fit mogen zijn en terug op stap zullen gaan.

Het Bestuur